Sinu tellimuskorv on tühi!
   
Registreeru kasutajaks Logi sisse
  Avaleht Sisukaart otsi
Uudised
28.03.2024
Leia Easter Tournament 2024 ajakavad ja tulemused:
Kommenteeri
27.03.2024
Viimsi noor meeskond võitis Eesti-Läti ühisliigas 6 mängu ning tuli kokkuvõttes 15.kohale. Võtmaks põhiturniiri kokku tegime juttu meeskonna peatreener Valdo Lipsu, katne ...
Kommenteeri
25.03.2024
Easter Tournament osaleja info, kaasa ja meelespea.
Kommenteeri

Toetajad:

Uudised Prindi
Cooperi test (0)
30.07.2014
» Enne starti

28.juulil viis KK Viimsi oma õpilaste seas läbi tavapärase hooajaeelse rutiini ühe osa, ehk Cooperi testi. Cooperi test on kehalise töövõime hindamiseks kasutatav test. 

Testi kasutades on meie eesmärgiks lisaks iga õpilase individuaalsele monitooringule, kontrollida ka eelseisva hooaja esimese ettevalmistusetapi tulemuslikkust ja saada tagasisidet treeneritepoolt valitud treeningmetoodikast ja –vahenditest üldisemalt. Muuhulgas hindame iga poisi arengut endiste spordiarstide ja tänaste professorite Rein Jalaku ja Jürgen Weinecki poolt soovitatud hinnanguskaala alusel.

 

Terve ja sportliku inimese ning võimaliku tippkorvpalluri kasvu toetamiseks on treenerite eesmärgiks alates neljateist aastaste vanusegrupist pöörata just suvel erilist tähelepanu poiste üldise vastupidavuse arendamisele. Aeroobne treening toob kaasa poiste südame- veresoonkonna tugevnemise ja kopsude töö parandamise, tugevdades ühtlasi immuunsussüsteemi. Hea üldine vastupidavus loob baasi, et arendada muid füüsilisi võimeid, mis on vajalikud nii tervena püsimiseks kui edukateks esitusteks korvpalliplatsil.

 

Klubi poolt läbi viidud testi selleaastased tulemused näitasid järjekordselt valitud treeningmetoodika õigsust. Testil osalenud 1998.aastal sündinud poisid, kes said või veel sel aastal saavad 16.aastaseks, on kahe aasta jooksul järjepidevalt oma tulemusi parandanud. Võrreldes 1998.a poiste selleaastaseid tulemusi eespool viidatud hinnanguskaalal, saavutasid kõik poisid vähemalt hinde „Hea.“ Robert Roos parandas seejuures eelmise aastaga võrreldes tulemust 286 meetri võrra, mis oli sellel aastal klubi parim tulemus. Samas parandasid oma tulemust märgatavalt ka Kaur Kadak (203 meetri võrra võrreldes eelmise aastaga ja 394 meetri võrra võrreldes üleeelmise aastaga) ja Henri Georg Kambura (vastavalt 129 meetrit ja 234 meetrit).

 

Traditsiooniliselt hoolitses klubi parima absoluutse tulemuse eest 15-aastane Henri Sten Vainola, kes läbis 12 minuti jooksul 3 507 meetrit. Iseenesestmõistetavalt andis selline tulemus hindeks „Suurepärane.“ Kahe aasta taguse ajaga võrreldes paranes Henri Steni tulemus 341 meetri võrra (eelmise aastaga võrreldes 266 meetri võrra).

2000.aastal sündinud poiste kõik tulemused vastasid hindele „Hea.“  Kõige rohkem parandas oma tulemust võrreldes eelmise aastaga Kevin Sünd (162 meetrit).

Oluline on seejuures märkida, et Cooperi testi tulemused poistel, kes ei osalenud Tõrva laagris, on püsinud heal juhul samal tasemel või on need isegi vähenenud. Näiteks, vähenes ühe Tõrva laagri mitte osalenud poisi tulemus võrrelduna aasta taguse tulemusega 256 meetri võrra.

 

Kui 1998.a -2000.a poistel vastasid kõigi tulemused vähemalt hindele „Hea“, siis noorematel poistel (sünniaasta 2001-2002.a) varieerusid tulemused „Väga hea“ ja „Kasin“ vahel.

Kokkuvõtlikult võib seega öelda, et KK Viimsi 14 kuni 16 aastased poisid, kes osalevad juba mitmendat aastat täismahus juulikuises ettevalmistuses, sh Tõrva laagris, on järjepidevalt oma tulemusi parandanud, seda nii absoluutnumbrites kui ka hinnates arengut tunnustatud hinnanguskaalat aluseks võttes. Sama mudelit tuleks seega jätkata ka nooremate poiste seas. Loodetavasti annab see ka põhjuse noorematel poistel ja poiste vanematel usaldada treenerite valitud treeningmetoodikat ning osaleda klubi poolt välja pakutud laagri(te)s.

 

www.kkviimsi.ee

www.facebook.com/kkviimsi

Kommenteeri
Mängukalender
Korvpalliklubi Viimsi vaba aja tootesari
Begoonia tee 3, Viimsi vald 74001   E-post: kkviimsi@kkviimsi.ee
Registrikood: 80174429   Pangakonto: Swedbank EE642200221020368608
 
   ...