Sinu tellimuskorv on tühi!
   
Registreeru kasutajaks Logi sisse
  Avaleht Sisukaart otsi
Uudised
28.03.2024
Leia Easter Tournament 2024 ajakavad ja tulemused:
Kommenteeri
27.03.2024
Viimsi noor meeskond võitis Eesti-Läti ühisliigas 6 mängu ning tuli kokkuvõttes 15.kohale. Võtmaks põhiturniiri kokku tegime juttu meeskonna peatreener Valdo Lipsu, katne ...
Kommenteeri
25.03.2024
Easter Tournament osaleja info, kaasa ja meelespea.
Kommenteeri

Toetajad:

Uudised Prindi
Sügisturniirilt KK Viimsile kuld- ja pronksmedalid (1)
07.11.2007

3. ja 4. novembril kogunes ligi 130 noort kossupoissi Viimsisse, uue Viimsi Kooli spordikompleksi kossuväljakutele, et tulistes pallilahingutes selgitada iga-aastase, järjekorras juba neljanda Viimsi Sügisturniiri võitjad.

Sel aastal toimus esmakordselt turniir kahes vanuseklassis, põhivanuseks 1998a. poisid, kus osalejaid üle-Eesti ja üheringiline nn piloot-turniir toimus 1996a. poistele, kus kutsetega osalesid selle vanuse Eesti tugevaimad tiimid. Turniirist võttis osa seitse meeskonda nooremate- ja neli meeskonda vanemate võistlussarjas.

Osalesid meeskonnad üle Eesti. Lisaks Viimsi omadele noortele tuleviku tähtedele, mängisid kaasa noored Raplast, Kohilast, Tartust, Jõgevamaalt, Pärnust, kaks meeskonda Tallinnast, üks Harjumaalt.

 

1996a. poiste meeskonnad selgitasid paremusjärjestuse üheringilise turniiriga.
Avapäeva hommikuses põnevuslahingus võitis KK Viimsi 35:36 Audentes SK meeskonna. Turniiri avamäng polnud veel kummaltki poolt just ilusaim esitus, kuid seda enam panid mõlemad tiimid sinna võitlust ja tahet. Väikeste tõusude ja mõõnadega mängiti võrdset mängu kogu kohtumine.

Seisult 33:35, kakskümmend kaks sekundit mängu lõpuni, teenis Robin KK Viimsile kaks vabaviset, millest tabas ühe. Audentese poisid valisid kindla pallihoidmise taktika, üritamatagi skoori kasvatada. Nende plaan siiski ebaõnnestus! Viimsi poistele viskas võidukorvi peale üliolulist vaheltlõiget kiirrünnakust, neli sekundit enne normaalaja lõppu, meeskonna kapten Egert, teenides ka vabaviske, mis küll kahjuks ei tabanud.  Audentes kasutas veel time-outi, kuid järelejäänud ajaga neil korvini enam jõuda ei õnnestunud.

Õhtuses mängus kohtusid Viimsi poisid  Rapla KK meeskonnaga. Viimsis poisid startisid mängule paremini võites avaveerandi 16:4. Juba kindlana tunduvast võidust tingitud lohakused ja ebaõnnestumised ei lubanud lõpuni turvalisse edusse enam spurtida, kuid päris põnevaks mäng enam ei läinudki. Lõppskoor 42:30.

Kaitsmaks eelmise aasta turniirivõitu vajasime Pärnu KK meeskonna vastu kindlasti võitu. Vastasel juhul oleksime pidanud leppima kodusel turniiril kolmanda kohaga. Pärnu poisid olid kaotanud 42:46 Audentesele ja tekkiv surnud-ring oleks tähendanud meile just kolmandat kohta.

Keskendusime mänguks hästi, lisaks muutus üha ladusamaks poiste koostöö ja vajaliku annuse enesekindlust lisasid kaks eelnevat võitu. Siinkohal peame tänama ka fantastilist publikut, kes omadele häälekalt kaasa elasid ja tõelise kodu-mängu fiilingu tekitas!

Avaveerandiga 20:2 oli mängu ja kogu turniirivõidu saatus sisuliselt ka otsustatud. Edasine kulges võrdne mäng, kindlalt meie kontrolli all, kus mänguaega jagus kõigile. Lõppskoor 51:30 ja KK Viimsi 96 poisid taaskord koduse turniiri võitjad!

 

KK Viimsi 96 kuldses meeskonnas mängisid: Karl Johan Lips, Karl Robin Jürjens, Arles Egert Lelle, Hanno Laan, Magnus Kruusing, Hendrik Randveer, Robert Katman, Roland Rebase, Oliver Johannes Bötker.

Meeskonna treener Tanel Einaste.

 

 I KK Viimsi

II Audentes SK

III KK Pärnu

4. Rapla KK

 

1998a. poiste turniiri seitse osalejat olid jaotatud ühte 4 liikmelisse ja ühte kolmeliikmelisse alagruppi, kus paremusjärjestus selgitati üheringilise turniiriga. Alagruppide esimesed kohad jätkasid mängu turniiri üldesikohale, alagruppide teised mängisid üldkohtadele kolmas- ja neljas-, ja nii edasi. Alagrupis neljandaks jäänud meeskonnale oli see-aastane turniir kahjuks läbi, kuid autasuks saadi seitsmes koht, osalemisrõõm ja kindlasti hulgaliselt kogemusi.

A-alagrupi võitis täisedu, kolme võiduga Rapla KK meeskond. Teise koha saavutas KK Viimsi kahe võiduga, alistades 24:11 Kuremaa SK ja ülipingelises mängus 21:20 Kohila SK.
Esimeseks mänguks olid poisid hästi häälestunud ja võit tuli üsna kindlalt. Ometi olime samale vastasele kevadel sarnase skooriga kaotanud. Teine mäng sarnanes paljuski vanemate Viimsi poiste ja Audentses SK vahelisele mängule. Veel nelikümmend sekundit enne lõppu olime kahepunktilises kaotusseisus. Õnneks suutsime visata korvi ja neli sekundit enne lõpuvilet teenida kaks vabaviset, millest Karl-Joosep tabas ühe. Ainus kaotus 22:44 tuli võtta vastu Rapla poistelt. Viimsi poisid näitasid mäng-mängult üha paremat tegutsemist ja tõesti arenesid iga hetkega platsil.

A-alagrupi paremusjärjestus: Rapla KK (3 võitu), KK Viimsi (2 võitu), Kuremaa SK (1 võit), Kohila SK (0 võitu).

B-alagrupi võitis täiseduga Erkmaa KK meeskond (2 võitu). Järgnesid BC Rim (1 võit) ja LHSK (0 võitu).

Finaalmängus alistas Erkmaa KK sarnaselt oma kõikidele eelmistele mängudele kindlalt 69:19 Rapla KK.

Kolmandakoha  mängus suutis KK Viimsi 24:14 ülemängida BC Rim-i. Ootused olid poistel kõrged, kuna  kõik soovisid kodusel turniiril oma esimese medali kaela saada. Esimese veerandi võitsime 8:0, kuid sellega polnud mäng veel tehtud. Mäng kulges edasi tasavägisena ja põnevus püsis mängus lõpuni. Sellele aitasid kaasa ka Viimsi poisid ise, visates kaks palli ka enda korvi .

Viiendakoha mängus oli Kuremaa SK kindlalt 42:9 üle LHSK-st.

Ka 1998a. poiste turniir oli kokkuvõttes ülipõnev ja pingeline. Selgelt tugevaim meeskond oli Erkmaa KK, kuid kõik teised vastased väärisid teineteist ja omasid vastumängu võimalust. Kindlasti said kõik osalejad kuhja kogemusi ja astusid suure sammu arengus edasi!

 

KK Viimsi 98 pronksises meeskonnas mängisid: Margus Liinev, Henri-Sten Vainola, Sander Raieste, Stenver Pärn, Henri Särekanno, Roland Abel, Brent Stuart Ahvonen, Martin Sepp, Karl-Joosep Lüüs, Siim-Erik Pugal, Kaur Kadak, Egon Eessaar, Markus Maasing.

Meeskonna treener Sulev Särekanno.

 

Viimsi Sügisturniir 2007 paremusjärjestus 1998 poiste võistlussarjas:

 

I Erkmaa KK

II Rapla KK

III KK Viimsi

4. BC Rim

5. Kuremaa SK

6. LHSK

7. Kohila SK

 

Kõikide mängude tulemustega, pildigalerii ja muu turniiri puudutavaga saate tutvuda KK Viimsi koduleheküljel www.kkviimsi.ee.

Tulemused

Pildigalerii

 

Autasustati kõiki tublisid noori korvpallureid, hoolimata sellest millise koha nad turniiril saavutasid. Kolme parimat meeskonda autasustati medalite ja karikate ning eriauhindadega sponsoritelt. Kõik turniiril osalejad said efektse T-särgi. Lisaks autasustati nelja edukaima meeskonna parimaid mängijaid. KK Viimsi 96 meeskonnast pälvis turniiri parima mängija tiitli Arles Egert Lelle ning KK Viimsi 98 meeskonnast Henri-Sten Vainola.

 

Turniiri raames peetud NIKE paarisviskevõistluse võidud jäid mõlemas vanuseklassis Viimsisse.

Vanemate poiste arvestuses saavutasid kindla I koha KK Viimsi poisid Egert Lelle ja Karl Johan Lips, II koht läks Raplasse, paarile Ken Lill ja Karl-Gustav Soo ning kolmas koht kuulus KK Pärnu paarile Norman ja Andres.

Noorematest poistest kuulus võit KK Viimsi paarile Henri-Sten Vainola ja Sander Raieste, teise koha saavutas BC Rim-i võistkond  ning kolmas kohta läks Rapla KK paarile Marek Ruut ja Jan Erik Miilmann.

Võistluse eesmärgiks oli kordamööda minuti aja jooksul visata omal valikul, kas vabaviset (andis 1punkti) või kolmepunktiviset (2punkti) ning koguda võimalikult suur lõppskoor.

 

Turniir läks taaskord igati korda ja nii korraldajad kui ka külalised võisid väga rahule jääda. Kaks pingelist ja kiiret päeva said tasutud kuhja positiivsete emotsioonidega. Lisaks tegi rõõmu omade poiste tubli esinemine.

Järgmisel aastal on KK Viimsi eesmärgiks veelgi tõsta turniiri taset nii korralduslikus kui ka sportlikus mõttes, kaasates näiteks võistkondi väljastpoolt Eesti. Viimsi Sügisturniir on leidnud oma kindla koha Eesti noorte korvpallikalendris, see on turniir kuhu tahetakse mängima tulla!

 

KK Viimsi tahab tänada kõiki noori mängumehi ja nende treenereid, tublisid kohtunikke, fanaatilisi lapsevanemaid ning kõiki toetajaid, kes Viimsi Sügisturniir 2007 edukale toimumisele kaasa aitasid.

 

Viimsi Sügisturniir 2007 toetasid: Viimsi vald, Nike, Sportland, Hasartmängumaksu Nõukogu.

Kommenteeri
Mängukalender
Korvpalliklubi Viimsi vaba aja tootesari
Begoonia tee 3, Viimsi vald 74001   E-post: kkviimsi@kkviimsi.ee
Registrikood: 80174429   Pangakonto: Swedbank EE642200221020368608
 
   ...