Sinu tellimuskorv on tühi!
   
Registreeru kasutajaks Logi sisse
  Avaleht Sisukaart otsi
Uudised
15.04.2024
Korvpalliklubi Viimsi lapsed- ja noored ning esindusmeeskonna mängijad võtsid enda kanda 12.- ja 13.aprill Viimsi, Viimsi Keskuses toimunud Toidupanga toidukogumispäevad. Kahe päeva sisse mahtunud 13 tunni jooksul ...
Kommenteeri
14.04.2024
Järjekorras teise treeningmängu pidas Viimsi eile kodusaalis Tallinna Kalev/SNABB meeskonna vastu.
Kommenteeri
12.04.2024
Enne aprilli lõpus algavaid Eesti liiga play-off mänge, kus Viimsi läheb veerandfinaalis vastamisi Tartu Ülikool & Maks ja Moorits meeskonnaga, on plaanis pidada kolm kontrollkohtumist-treeningmängu, ...
Kommenteeri

Toetajad:

Uudised Prindi
KK Viimsi avas medaliarve Eesti Meistrivõistlustelt (4)
15.04.2008
» KK Viimsi 96

12.-13.aprill toimus Tartus A le Coq Spordimajas Minikorvpalli Meistrivõistluste finaalturniir. Kuus põhiturniiri parimat ja kaks lisakvalifikatsiooni läbinud meeskonda olid paigutatud nelja veerandfinaalpaari. Ühtekokku võttis läbi hooaja väldanud turniirist, mis viimasel kahel aastal läbi teinud põhjaliku, atraktiivse ja sportlikult edasiviiva noorenduskuuri, osa 32 võistkonda üle Eesti.

 

Veerandfinaalis kohtusid treener Tanel Einaste õpilased eakaaslastega Tiit Soku Korvpallikoolist.

Nagu juba meile tavaks saanud, alustasid vastased mängu paremini. Ilmselgelt oli poistel tekkinud võidukohustus, mida kütsid ülesse eelnevate turniiride head tulemused. Oma osa pinget lisasid ka vastased, kellega polnud seni õnnestunud palliplatsil mõõtu võtta ja kus rivis neli mängumeest, kes ka meie pikimatest „peajagu üle”. Kõige selle tulemusena lubasime poolehoidjate närvikava kontrollimiseks vastased korra isegi seitsmeteist punktilisse eduseisu. Samas olid vastased hädas meie rünnakute pidurdamisega, mida suudeti tihti vaid vea hinnaga. Kahjuks tabasime kehvasti vabaviskeid. Lõppkokkuvõttes kolmandal veerandil, esimese viisiku mängumasina käivitudes vastasime omakorda vahespurdiga ja edasipidi kontrollisime juba mängu meie. Lõppskoor 58:51.

 

Nii see mäng ja ka kogu ülejäänud turniir möödus väga närvilises õhkkonnas, mille põhjustas kohtunike vigaderohke tegevus ning mis kõige hullem, võistlusmääruste erinev tõlgendamine ja mitte tundmine. Kannatasid ühtmoodi kõik meeskonnad ja kahjuks jättis see eelkõige mängijate soorituste aga ka mängude vaatemängulisusesse kindlasti jälje.

 

Poolfinaali vastaseks saime vana tuttava KK Pärnu/And 1, kes omakorda oli veerandfinaali põnevuslahingus väljunud võitjana tugeva Rakvere SK meeskonna vastu. Treener Rait Käbini hoolealustega oleme kohtunud sel hoojal kahel korral, kodusel Sügisturniiril ja Duo Cup raames ning mõlemal korral kindlalt võitnud. Seekord oli meie ebaõnneks pärnakate kord.

Taaskord lubasime vastasel kohe initsiatiivi haarata. Meie eksimuste jadale panid aluse vilemehed, röövides mitme eduka läbimurde punktid vilistades „Jooksu”. Ilmselt meenus siis juba poistele eilse mängu algus ja tekkis paanika, kus ka muidu kindlaimad mängumehed hakkasid eksima lihtsates olukordades ja võtsid vastu tavapäratuid otsuseid ning sooritasid lahendusi, millele raske seletust leida. Tegime sel hetkel valesti kõik, mis võimalik. Kõige selle tulemusena, oli taaskord vastane hetkeks lausa kahekümne ühe punkti kaugusel! See oli äratuseks kogu meeskonnale, „nii kehvad me ju pole, tulime siia enamaks”! Kõva pingutuse ja tööga jõudsime taaskord vastasele kannule, kuid mitte piisavalt. Enne lõppes mänguaeg. Seekord numbrid 51:57.

 

Kaks mängu möödusid seega suhteliselt sarnase tsenaariumi kohaselt. Suutsime kohati näidata oma parimate päevade mängu, kuid sisse tuli ka lubamatuid mõõnasi, mis ei lubanud hetkel kirkaimat medali püüda. Kui mänguliselt kõik ka ei õnnesunud, siis igas olukorras näitasid poisid suurt sisu ja tõestasid, et on hingelt võtlejad!

 

Kolmandakoha mängus läksime kokku Audentes SK I meeskonnaga, kes oma poolfinaalis pidi sama ägedas lahingus, 37:44 lõpuks allavanduma Salva Tartule, treener Martin Vändra.

Ka Audentese meeskonnaga oleme kohtunud hooajal juba kaks korda. Mõlemad mängud treener A.Varraku õpilaste vastu olime küll võitnud, kuid mängud kulgenud algusest lõpuni punkt-punkti tempos ning võidunumbrid on olnud vastavalt üks ja kaks punkti.

Seda „traditsiooni” suutsime ka seekord jätkata.

Mõlemapoolsete tõusude ja mõõnadega kulgenud mängus sai otsustavaks meie tugevam teine viisik, kes neljandal veerandil vahe tasa mängis ja närvilises lõpus ka võidu vormistas. Läinud lõpuks juhtima kaks minutit enne mänguaja lõppu ei lubanud me vastaseid enam korralikule viskele. Punktilises eduseisus vallates palli, saime rünnata viimasel minutil kolm rünnakut järjest, kui Audentse poisid vea hinnaga püüdsid pallini jõuda. Lõppskooriks vormistas K-J.Lips vabaviskest 40:38, visates teise viske ka meelega mööda, käivitamaks mänguaja viimast kolme sekundit. Tubli oli ka meie esimene viisik, kes oma mänguperioodidel ei lubanud vastasel püüdmatusse kaugusesse spurtida.

 

Kokkuvõttes autasuks pikale ja pingelisele hooajale pronksmedalid, mis on Korvpalliklubile Viimsi esimeseks medaliks Eesti Meistrivõistlustelt! Ilus algus on tehud.

 

Sel aastal mängivad kuldmedalile Superfinaalis KK Pärnu ja Salva Tartu meeskonnad. Palju õnne!

Kõikide nädalavahetusel toimunud mängude tulemused leiad siit.

Pildigalerii.

 

Loodame, et see tihe konkurents jätkub ja viib meid kõiki edasi, et igast tiimist tublid mängumehed sellest aastakäigust sirguks ja Eesti korvpalli edasi viiks.

Kahjuks ei olnud meie sel nädalavahetusel parimas löögihoos. Eks sellele aitasid kaasa paljud asjaolud, treener Taneli vigastus, eduka hooajaga tekkinud võidukohustus ja võibolla ka liiga suur tahe ning ülehäälestumine, võibolla liigne  enesekindlus, paari juhtmängija puudumine viimastelt treeningutelt vms.

Ühesõnaga palju meist sõltumatut ja erinevate juhuste kukkulangevust. Samas ka pisisasju mida parandada,  et järgmisel aastal kirkaimat medalit püüda.

Poisid olid pika hooaja jooksul väga tublid ja väärivad kõik suurt kiitust! Astusime suure sammu arengus edasi.

Samas, hea, kui jäi kuhu püüelda, eesmärk silme ees!

Kuigi läksime finaalturniirile kindlasti püüdma Superfinaali kohta, oleme õnnelikud ka III koha üle. Nagu on näidanud hooaeg, on esimesed viis meeskonda kõik suutelised kõiki võitma ja võrdselt mängima. Tulemus on kinni pisiasjades.

 

KK Viimsi 96: Arles Egert Lelle, Karl Robin Jürjens, Karl Johan Lips, Villem Erik Luks, Ott Sander Kapper, Hendrik Randveer, Ants Ojasoo, Alan Joonatan Rebane, Hans Kristjan Urm, Magnus Kruusing, Roland Rebase, Hanno Laan, Robert Katmann, Oliver Johan Bötker.

 

Meeskonna treener, Tanel Einaste.

 

Pikas perspektiivis hakkab juba homme töö järgmise hooaja nimel. Mitte küll otsese „joonejooksu ja kaitseasendiga” ning ka korvpall võib paar päeva pallikorvis puhata, kuid siiski mitmekülgse ja laiapõhjalise ettevalmistusega kindlasti.

Suvel puhkame ja siis juba valmistume hooajaks kahes ühises treeninglaagris.

Eriti tähtis on säilitada meeskonna praegune koosseis. Tööd on palju tehtud! Sisu, võimeid, parasjagu annet, pluss head kambavaimu siin on!

 

 

Osaletud turniirid ja KK Viimsi 96 meeskonna kohad hooajal 07/08,

 

EHBT, Espoos  III koht

Viimsi Sügisturniir I koht

Harjumaa Meistrivõistlused D-vanuseklass I koht

Duo Cup I koht

Eastertournament Lahtis II koht

Eesti Meistrivõistlused D-vanuseklass III koht.

Kommenteeri
Mängukalender
Korvpalliklubi Viimsi vaba aja tootesari
Begoonia tee 3, Viimsi vald 74001   E-post: kkviimsi@kkviimsi.ee
Registrikood: 80174429   Pangakonto: Swedbank EE642200221020368608
 
   ...