Sinu tellimuskorv on tühi!
   
Registreeru kasutajaks Logi sisse
  Avaleht Sisukaart otsi
Uudised
17.04.2024
Korvpalliklubi Viimsi viib 10.-14.juuli läbi U12 kuni U17 vanuseklassi poistele mõeldud korvpallilaagri, mille eesmärgiks on pakkuda noorkorvpalluritele võimalust treenida tipptasemel treenerite käe all.
Kommenteeri
15.04.2024
Korvpalliklubi Viimsi lapsed- ja noored ning esindusmeeskonna mängijad võtsid enda kanda 12.- ja 13.aprill Viimsi, Viimsi Keskuses toimunud Toidupanga toidukogumispäevad. Kahe päeva sisse mahtunud 13 tunni jooksul ...
Kommenteeri
14.04.2024
Järjekorras teise treeningmängu pidas Viimsi eile kodusaalis Tallinna Kalev/SNABB meeskonna vastu.
Kommenteeri

Toetajad:

Uudised Prindi
Junior Basket Turu, 2009 (0)
08.05.2009
Maikuu esimesel, pikal päikesepaistelsiel nädalavahetusel osalesid Korvpalliklubi Viimsi õpilased traditsioonilisel korvpalliturniiril Turus, Soomes. 1. kuni 3.mai toimunud turniirist võttis ühtekokku erinevates vanuserühmades osa 47 poiste meeskonda.
Lisaks kaunile kevadilmale saavutasid rõõmustavad tulemused kõik meie meeskonnad, tuues koju kaks hõbe- ja ühe kuldmedali.
KK Viimsi oli esindatud kolmes võistlussarjas, 95-, 96-, ja 98-aastal sündinud poistele.

95 vanusesarjas osales viis meeskonda, olles sellega väikseima osalejate arvuga sari turniiril. Paremusjärjestuse selgitamiseks mängiti läbi üheringiline turniir ja kahe parema meeskonna vaheline finaalmäng.
Peale hommikust laeva- ja bussireisi, kohtusid meie posid reedel, juba õige pea peale Turusse saabumist esimeses mängus KoJu-95 võistkonnaga. Seljataga pikk hommik, kujunes mängu algus tasavägiseks. Teisel poolajal ärkasime ning suutsime vahe sisse teha. Kindel võit, 43:31. Päeva teine mäng oli juba lihtsam, kui RU Sininen alistati 51:26.
Laupäeva hommikul oli vastaseks kohalik võistkond TuNMKY.
Kogu mängu jooksul andis tunda meie poiste ebakindlus, palju tegime lihtsaid pallikaotusi ning korvi alt möödaviskeid. Hoolimata kõigest, kulges mäng Viimsi paaripunktises eduseisus. Mängu lõpus sai ebakindel tegutsemine saatuslikuks. Kui 20 sekundit enne lõppu läks vastane 1 punktiga ette, vastasime lihtsa pallikaotusega ning vigadega mängu päästa üritades, teenisime veel kaks ebasportlikku viga. Mängu võitis TuNMKY 47:44.
Päeva teises mängus oli meil vaja finaalikoha kindlustamiseks võita LePy-95. Vastane oli varasemates kohtumistes head mängu näidanud ning võistkonda kuulus paar üle 190cm poissi. Selleks mänguks oli häälestus palju parem ning tänu heale kaitsemängule vastastele erilist võimalust mängu tulla ei andnudki. Algusest peale tegime kohe vahe sisse ning lõppskoor jäi 42-19, KK Viimsile.
Pühapäevase finaali vastaseks mängis enda meile juba tuttav TuNMKY . 
Finaalis suutsime eelmises omavahelises  kohtumises tehtud vigu vältida ning  võtta üsnagi kindla võidu 37:23.
Kokkuvõttes jäi treener poiste esitusega turniiril väga rahule. Turniiri võit oli heaks palsamiks mõneti ebaõnnestunud EMV hooaja lõpule.
Kindlasti tõstab see võit ka meie võistkonna enesekindlust enne Harjumaa Meistrivõistluste finaalmänge.

98 poiste sarjas osales kokku 8 meeskonda, kes jaotatud kahte  alagruppi. Peale Viimsi poiste olid kõik osalejad Soomest.
Mängisime Suikkila kooli võimlas, mis oli meile mõõtmetelt harjumatult väike, nii et üks mängija tundus kogu aeg üle olevat.
Esimeses alagrupimängus kohtusime Turu NMKY Blue-ga. Mäng oli tasavägine ja vigaderohke, kuid II poolajal suutsime vastasele oma mängu peale suruda. Turu klubi oli oma poisid jaganud kaheks ja nii mängis ühes meeskonnas neil 7 poissi. Nii mängides kurnas vastast mängu lõpuks ka väsimus. Kuna mänguajaks oli 2 korda 12 minutit ja viisikutega ei mängitud,oli meil natuke probleeme vahetustega, kuid hiljem sai treener soojaks ning vahetused hakkasid toimima. Mängu lõppskoor, 52:31( I poolaeg 23:16).
Sander 25p., Margus 10p., Henri-Sten 8p., Robert 5p.
Teine alagrupimäng, Kouvot 98ga (Kouvola) oli meie selle hooaja parim mäng!
Esimestest minutitest olid kõik valmis kaitses töötama ning rünnak oli mitmekesine. I poolaeg 27:10. II poolaeg said kõik mänguaega ning mäng tasakaalustus. Skoor 53:33.
Sander 22p., Henri-Sten 11p., Margus 6p., Kaur 6p.
Kolmandas alagrupimäng oli vastaseks Sykki pojat 98. (Helsingi). Mäng oli ühepoolne,kus
nii mõnedki tavapärased „klubimehed” said käe valgeks ja hea tunde sisse.
Skoor 62:17.
Sander 21p., Henri-Sten 13 p., Margus 12p., Henri 6 p., Joosep 4p.
Alagrupi teise- ja kolmandakoha mäng oli väga tasavägine, millest väljus võitjana Kouvot 98, tulemusega 40:34.
Poolfinaal Turu NMKY Whte-iga oli väga võitluslik ja põnev. Õnneks suutsime kohe mängu alguses vahe sisse teha(I pa.27:13). Siiski ei andnud Turu poisid kohtumise lõpuni alla, toeks ja innustajaks ju koduseinad! Turul mängis 7 poissi, kellest 2 lõpetasid 5 veaga, meil tabas sama saatus Sanderit ja Henrit lõpetas mängu 4 veaga.
Sander 26 p.,Margus 6p.,Joosep 6p.,Robert,Henri-Sten,Kaur 4p.
Finaal HyPo 98ga(Hyvinkä) oli finaali vääriline, kuigi lõppskoor seda võib-olla just
ei näita. Võitlesime vapralt ja mängisime väga meeskondlikult. HyPo liider, kindlasti turniiri MVP-auhinda väärt mängumees tabas ilmeksimatult korvi alt, keskpositsioonilt ja ka kaugelt. Kogudes mängu lõpuks kokku 44 punkti,kuigi olime tal kogu aeg „takjana” küljes.
I poolaeg 33:34, näitab, et ka meie tabasime hästi.
II poolaja alguses natuke uinusime ja jäime 8p.taha.Otsustavaks sai Sanderile vilistatud vägagi küsitav 4 viga.Ilmselt andis lõpuks tunda ka väsimus, kui nii mõnedki vabavisked ei tabanud. Skoor 46:64.
Joosep 14p., Robert 12p., Sander 10p., Margus6p., Henri-Sten 4p.
Kokkuvõttes siis II koht,mis oli igati aus ja teenitud! Oluline,et saime üle meid seni "vaevanud" kolmandatest kohtadest. Kõik andsid endast parima ja see on kõige tähtsam. Eriti mainis treener Roberti võitluslikkust, Marguse rolli mängujuhina ja Sanderi mitmekülgset mängu nii kaitses, kui rünnakul.

96 poiste sarjas osales kokku 8 meeskonda, kes jaotatud kahte alagruppi. Peale Viimsi poiste osales neli meeskonda Soomest ja kolm Eestist. Seega oli tegu tõelise Soome – Eesti maavõistlusega.
Mängud toimusid Turu-Lyseo kooli võimlas, mis oli taaskord meile mõõtmetelt harjumatult väike ja ahistav, nii mõnegi palli kaotasime lihtsalt „auti joostes”.
Kuulusime alagruppi Kouvot-96, Koris 80 ja SK Marcus/Tallinn meeskondadega.
Turniiri esimeses mängus reede õhtul kohtusime Kouvot 96 meeskonnaga.
Treeneri „sõjakõne” läks vist üle pika aja õigesse kohta, igatahes poistel silm säras ja suutsime mängus näidata ammu igatsetud agressiivsust! Startisime kohe esimesest minutist vastasele ülejõu käiva tempoga, mängides väga aktiivset kaitset ning kontrollides kogu mängu. Poolajaks olime juba eduseisus 32:15, millega oli ka mängu saatus otsustatud.
Treener tahab eraldi kiita Egerti väga tublit ja võitluslikku mängu kaitses, kus edukalt pidurdasime vastase liidrit ja tema teravaid läbimurdeid rünnakul!
Teisel poolajal käis hoolimata sõbralike põhjanaabrite kohtunikepaari püüdlikule tegutsemisele lõpptulemuse vormistamine, kus mäguaega jagus ka vahetusmeestele. Vastane näitas siiski kõva sisu ja alla ei andnud. Jalga sirgeks lastes olid Kouvot valmis kohe olukorda enda kasuks kasutama. Lõppskoor 56:36.
Laupäeva hommikuses mängus võtsime 70:45 võidu Koris-80 üle ning õhtuses mängus SK Marcus/Tallinna üle 51:36.
Nendes mängudes jagus mänguaega ning skoorimise rõõmu kõigile. Hoolimata vastase nõrgemast tasemest suutsime säilitada agressiivsuse ja olla võitluslikult meelestatud.
Kokkuvõttes kuulus meile kindel alagrupi võit.
Poolfinaalis kohtusime vanade tuttavate SK Saku poistega, kes A-alagrupis saavutasid teise koha, jäädes alla Lapenranta NMKY meeskonnale. Senine hooaja seis, mängudega 3:1 Sakule.
Taaskord saab kiita poiste agressiivset mängu mida ammu meeskonnalt oodatud ja treener meeskonnalt nõuab! Kontrollisime hea kaitsega tempot ja kogu mängu, kui spurtisime 8:0.
Kahjuks ei suutnud me küll sama hooga jätkata ja sekka kogunes ka mõni mõõn. Samas olime siiski kogu ülejäänud mänguaja vähemalt kuue punktilises eduseisus ja eks uue tempoga mängimine nõuab harjumist.
Mängu lõpp kujunes siiski närviliseks, kui Saku poisid üritasid vapralt, meeleheitliku pressinguga vahet vähendada ja meil omakorda sellest kerge paanika tekkis. See oli hea õppetund, kuidas tuleb otsustavatel hetkedel „pea külm” ja jalad sõna otsese mõtte põrandal hoida!
Lõppskoor 48:36 ja jäime ootama finaalivastast. Omavaheliste mängude seis Sakuga 3:2.
Teises poolfinaalis olid Kouvot üle A-alagupi võitjast Lapenrantast, ning seega kordus finaalis meie turniiri avamäng KK Viimsi – Kouvot.
Veidi ootamatu finaalivastane ja eelmise mängu tulemus pani nii mõnegi noore mängumehe juba enne finaali käsi plaksutama ja rebis suu naerule.
Hoolimata treeneri manitsuskõnest ei suutnudki meeskond end siiski käivitada! Olime selgelt loiud ja tahtejõuetud. See mis meile kogu turniiri vältel edu oli toonud, oli kadunud!
Vastane, tublide spordipoistena ei lasknud pakutud võimalust käest!
Taaskord meile hea õppetund, kuidas ka 5% tasemelangust keerab mängu pea peale ning kõigutab võitjat ja lõppskoori 30! punkti ulatuses.
Ebatüüpiliselt meie turniiri eelnevale neljale mängule, haaras vastane pakutud juhtohjad ja asus mängu dikteerima. Jõudsime küll 5:5 viigile, ette 7:5, ette ka 10:7, kuid alati oli Kouvotel vastus olemas ning kahjuks ka üks lisakäik, kui tabati seisuks 10:13 kolmene.
Tekkis olukord, kus vastasel õnnestus kõik ja meil ei midagi. Kaitses ei tehtud tööd. Rünnak seisis.
Ei ole küll vabandus, aga meid häiris siiski vastase maa-alale sarnanev kaitse, kus meeskond tihedalt palli ja ainult korvialust kaitseb. Meie viga, et me ei suutnud toimetada palli vabadele meestele ja kasutada viskepaiku. Ründasime pidevalt palliga üksi kolme kaitse vastu!
Mängu lõppskoor 46:58.
Hoolimata kaotusest finaalmängus jäi treener poiste mänguga turniiril siiski rahule. Neljas mängus suutsime teha, mida vaja ja olla turniiri agressiivseim, parima kaitsega meeskond.
Kogesime väärt õppetunnid ( õnneks ei juhtunud see „Olümpia finaalis”
J) ja saavutasime hooaja viimasel turniiril ka hea tulemuse!
Turniiri eesmärk oligi leida lohutust luhtunud Eesti Meistrivõitluste hooajale ning premeerida kõiki mängumehi välisreisiga.

KK Viimsi 95 võistkonnas osalesid Turu Turniiril: Karl Kurmiste, Robert Maidla, Emil Metsson, Henrik Link, Ragnar Ventsel, Ragnar Jung, Raino Nurm, Stenar Ventsel, Sander Hüüdma. Treener Teet Tiisvelt.

KK Viimsi 96 võistkonnas osalesid Turu Turniiril: Karl Robin Jürjens, Arles Egert Lelle, Alan Joonatan Rebane, Karl Johan Lips, Magnus Kruusing, Villem Erik Luks, Ott Sander Kapper, Hendrik Randveer, Roland Rebase, Robert Katmann, Andi Tali, Deniss Shulga. Treener Tanel Einaste.

KK Viimsi 98 võistkonnas osalesid Turu turniiril: Sander Raieste, Margus Liinev, Henri Sten Vainola, Henri Särekanno, Robert Roos, Karl Joosep Lüüs, Markus Maasing, Kaur Kadak, Rico Paum, Brent Ahvonen, Roland Abel, Stenver Pärn. Treener Sulev Särekanno.



Kommenteeri
Mängukalender
Korvpalliklubi Viimsi vaba aja tootesari
Begoonia tee 3, Viimsi vald 74001   E-post: kkviimsi@kkviimsi.ee
Registrikood: 80174429   Pangakonto: Swedbank EE642200221020368608
 
   ...