Sinu tellimuskorv on tühi!
   
Registreeru kasutajaks Logi sisse
  Avaleht Sisukaart otsi
Uudised
27.03.2024
Viimsi noor meeskond võitis Eesti-Läti ühisliigas 6 mängu ning tuli kokkuvõttes 15.kohale. Võtmaks põhiturniiri kokku tegime juttu meeskonna peatreener Valdo Lipsu, katne ...
Kommenteeri
25.03.2024
Korvpallikooli treenerile Janek Pallasele omistati 18.märtsil, peale teooria- ning praktilisi eksameid korvpallitreener EKR 4 kutsetase. Palju õnne, edu töös ja korvpalli ikka korvi, Janek!
Kommenteeri
25.03.2024
Easter Tournament osaleja info, kaasa ja meelespea.
Kommenteeri

Toetajad:

Uudised Prindi
Oliver Suurorg alustab "profikarjääri" Tartu Ülikooli ridades (0)
09.08.2019

Korvpalliklubi Viimsi/Estover kasvandik ja kevadel Audentese Spordigümnaasiumi lõpetanud 19-aastane ja 193 sentimeetri pikkune Oliver Suurorg hakkab lisaks tippkorvpalli mängimisele õppima Tartu Ülikooli Sporditeaduste ja füsioteraapia instituudis.

Suurorule, kes korvpalluriteed alustas Meelis Songe juhendamisel ja hiljem treenis Viimsi klubis treenerite Indrek Visnapuu, Indrek Ruut ja Valdo Lips juhendamisel, on see esimene "profileping".

Tegime sel puhul Oliveriga juttu ja uurisime Tartusse siirdumise tagamaid ja eesmärke.

 

Oliver, Sinu esimene profileping Tartuga on tõsiasi. Kuidas see teoks sai? Miks Tartu? Millise, st kui pika lepinguga tegu on? 

Oliver Suurorg (OS): Jah, kokkulepped Tartu Ülikooli Akadeemilise Spordiklubiga on sõlmitud. Pigem on ikka tegemist stipendiumilepinguga, kus saan sportimist ja õppimist ühendada. Tartu meeskond võttis minuga ühendust. Tartu Ülikooli korvpallimeeskonnas on suurepärased tingimused ja saan ennast proovile panna profikorvpallurina.

 

Mis eesmärkidega Tartusse suundud?

OS: Minu eesmärk on keskenduda veelgi enam korvpallile, areneda paremaks korvpalluriks ja panustada meeskonna käekäiku nii, kuidas suudan.

 

Teame, et otsisid võimalusi ka siirduda ülikooli Ameerikasse.

OS: NCAA-st oli tõesti paar pakkumist ja ka Eesti meistriliiga teised klubid tundsid huvi, kuid Tartu variant tundus parim ja otsustasin suhteliselt kiirelt selle kasuks.

 

Koos `99 aastakäiguga vedasid Viimsi U18 vanuseklassis hõbemedaliteni kui vigastuse tõttu jäi kahjuks Sul viimane U18 vanuseklassi hooaeg vahele. Kuidas meenutad Viimsi klubi? Erinevaid treenereid. Visnapuu, Ruut, Lips?

Kõik treenerid olid väga erinevad ja oma kindla käekirjaga, kuid nad kõik andsid mulle väärt teadmisi ja suunasid minu arengut korvpallurina.

 

Sel suvel Sa kahjuks U20 koondisesse ei mahtunud. Kuidas on eesmärk jägmisel aastal? Oskad arvata miks? Kui valituks osutud, siis osaled?

OS: Sel suvel jäin U20 koondisest välja peatreeneri Aivar Kuusmaa otsusel. Ta arvas, et mul oleks parem tegeleda oma kehalise ettevalmistuse viimisega kõrgemale tasemele, et järgmisel suvel oma põhivanusega mängides tugevam olla. Kui U20 koondisse järgmisel aastal valituks osutun, siis osalen kindlasti, sest Eesti esindamine on alati olnud auasi minu jaoks.

 

Aitäh ja edu Sulle ning korvpall ikka korvi!

 

www.kkviimsi.ee / www.kesklinnakk.ee
FB/kkviimsi / FB/kesklinnakk
IG/kkviimsikesklinnakk

Kommenteeri
Mängukalender
Korvpalliklubi Viimsi vaba aja tootesari
Begoonia tee 3, Viimsi vald 74001   E-post: kkviimsi@kkviimsi.ee
Registrikood: 80174429   Pangakonto: Swedbank EE642200221020368608
 
   ...