Sinu tellimuskorv on tühi!
   
Registreeru kasutajaks Logi sisse
  Avaleht Sisukaart otsi
Uudised
28.03.2024
Leia Easter Tournament 2024 ajakavad ja tulemused:
Kommenteeri
27.03.2024
Viimsi noor meeskond võitis Eesti-Läti ühisliigas 6 mängu ning tuli kokkuvõttes 15.kohale. Võtmaks põhiturniiri kokku tegime juttu meeskonna peatreener Valdo Lipsu, katne ...
Kommenteeri
25.03.2024
Easter Tournament osaleja info, kaasa ja meelespea.
Kommenteeri

Toetajad:

Uudised Prindi
Viimsi poistel esimene nädalavehetus Euroopa Noorte Korvpalli Liigas seljataga (0)
04.12.2009
Nädalavahetusel 26. kuni 29.novembril, Poolas Szczecinis toimunud EYBL U14 poiste (alla 14 aastased) turniiril said esimesed Euroopa tasemel tuleristsed KK Viimsi 96, treener Tanel Einaste õpilased.
Seoses Eestit  tabanud haigustelainega, sattus ka kauaoodatud turniiril osalemine küsimärgi alla.
Kümnest KK Viimsi mängijast haigestus erinevatel aegadel enne turniiri koguni kuus. Päev enne väljasõitu olid reisikõlbulikud seitse poissi. Haigestunute ja kojujääjate sekka kuulus kahjuks ka meie põhitagamängija Egert, kellest edasise turniiri käigus suurt puudust tundsime. Suurimaks kahjuks muidugi haigestunud poistel endil saamata jäänud kogemus.

Halvima vältmiseks, milleks olnuks liiga avaturniirist loobumine, sirutasid meile abikäe kollegid Rapla Korvpallikoolist. Meiega liitusid treener Indrek Ruudu õpilased Rauno Meister ja Karl-Gustav Soo. 
Seega saime kokku üheksa tervet mängumeest.

Kolmapäeval, kell neli alanud bussireis Viimsi-Szczecin kestis ühtekokku 26 tundi, kuid sujus suures plaanis viperusteta. Kindlasti oli abi paljudes kehakinnitus ja jalasirutamise pausidest.
Sihtpunkt saabusime neljapäeva õhtul kell kuus. Järgnes sisse seadmine hotelli/hostelisse, õhtusöök ja virgutav jalutuskäik.
Nagu juba meie reisile kohane ei pakkunud ka hotell ja toitlustus suuremaid üllatusi, rahuldades kõik esmavajadused.

Turiiri avamängus, reede hommikul kell 8.30, saime nagu "tervituseks" ja sisseelamiseks, vastaseks ühe liiga üldvõidule preteneeriva meeskonna, Marciulionise Korvpallikooli, Leedust.
Nagu ka arvata algas mäng meile suure ehmatusega. Jäime kõva surve alla rünnakul, mis põhjustas pallikaotused. Ka kaitses olime suures hädas vastase läbimurrete ja tabavate kaugvisete takistamisel.
Poistel oli suurepärane võimalus kogeda mängutempot, mis Eesti mõistes "üleheli kiirus" ja näha tööd, mis mängijad teevad kaitses! Avaveerandiks tablool, 24:4.
II ja III veeranil suutsime vastase pakutud tempoga kaasa minna ja kõva võitluse ning tööga hävisime need perioodid "normaalse" vahe, -5 punktiga. See kajastab ka reaalset taseme vahet.
IV veeranil sellise tempo juures meil enam jõudu ei jagunud ja vastu tuli võtta 80:27 kaotus.
Hoolimata suureskoorilisest allajäämisest. Jäid treenerid poiste pingutusega rahule. Saades üle ehmatusest olime võimelised mängima! Selge, et koduliigas sellist taset ei koge ja nii on ka treeningul raske sihte seada.

Reedeõhtuses mängus kohtusime Odessa, SDJOSOR nr2/Khimik meeskonnaga.
Olles ennast uuele "levelile häälestanud", alustasime mängu kohe agreesiivselt ja võitluslikult. Püsisime kenasti mängu tempos ja võitlesime tublisti lauas ligi kahemeetriste vastastega.
Esimese poolajaks lõpuks tablool 20:24 ukrainlastele.
Treenerite ülim positiivsus vaheajal, ilmselge kiitus ning mängijate rahulolu oma esitusest, ei lubanud kahjuks meil lõpuni võidukonkurentsis püsida, ning rikkusid ka ilusa numbrilise tulemuse.
Kui esimese kahe veeranidga lubasime endale vista 24 punkti, siis ainuüksi III veerandi kaotasime 37:6! Põhjuseks hilinemised ja eksimused kaitses ning rumalad lahendused rünnakul, mis karistati kohe kiirrünnakuga.
Neljandal veerandil, kui "pilvedelt alla" olime toodud, panustasime taas kõvasti võitlusesse, ning lõppskoor, 42:78. See on küll mõru lohutus, kuid tähendas, et  IV veerandil jäime taaskord alla vaid punktiga.
Kahjuks lõppskoor seda ei näita, kuid olime kenasti mängus.

Turniiri kolmandas mängus, laupäeva hommikul kohtusime võõrustajate Szczecini Wilki Morskie meeskonnakaga.
0:0 viiginumbrid püsisid tablool ligi neli minutit. Mõlemad meeskonnad pingutasid kaitses ja rünnakud ei tahtnud kuidagi õnnestuda.
See oli hea näide, kuidas rünnakul või olla kehv päev, aga kaitses mitte kunagi!
Edasi haaras külalismeskond KK Viimsi kerge initsiatiivi, juhtides suurema või väiksema eduga kogu mängu. Kahjuks otsustavat vahet sisse mängida meil enne viimast veerandit ei õnnestunud.
Oma osa oli selles ka vastase mustas mängustiilis, kui näiteks peale Robini tabavat kolmapunkti viset, "kostitati" teda küünarnukig kõhtu. Sellise käitumisega teenitai ka hoolimata toetavast koduvilest nii ebasportlik, kui ka tehniline viga.
Lõppskooriks 57:42.

Laupäeva teine mäng, KK Viimsi - Kraina Basketbolia Czerkasy.
Taaskord tubli võitlus meie poolelt.
Ilmselt tekkima hakkava väsimuse mõjul, jäime hätta vastase pikkade mängijate blokeerimisel. Suurimat peavalu valmistas aga vastase maa-ala pressing, mis aga selles vanuses ei ole liigas lubatud. Turniiri korraldusele sarnaselt, lonkas ka vilemeeste töö ja nii ei suutnud kohtunikud reegleid maksma panna.
Lõppskoor 40:71.

Nagu juba mainitud hakkas mäng-mängult meie poisse mõjutama väsimus, kuna hoolimata kaasas olnud üheksast mängijast, kandsid sellel tasemel mängukoormust välja seitse poissi.
Vastased seevastu, said kasutada 9 kuni 12 võrdsel tasemel mängijat.

Turniiri viimases mängus, pühapäeva hommikul vastaseks Ochota Warszawa.
Tegu oli kindlasti võidetava vastasega ja turniiritabelit arvestades meile väga tähtsa mänguga.
Juba soojendusel oli näha, et nii füüsilise-, kui ka vaimujõu varud on meie poistel selleks korraks lõppemas. Ei olnud poistes eelnevate päevade särtsu. Eelkõige just kaitses, ei suutnud vajalikul tasemel vastasele survet avaldada.
Kui eelnevates kohtumisest, ka tugevamate vastastega, olime suutnud mängu suure tööga viigis hoida, siis sel korral mitte.
Taaskord peame mainima ka mängu tulemust mõjutanud vastase kasutatud maa-ala pressingut ja kohtunike arusaamatut tegevust.
Kui meil õnnestus pea külmana hoida ja pressing lahendada, viskasime lihtsad punktid. Kuid väsimuse kuhjudes, mida aeg edasi, eksisime ise põrgatusel ja valesöötudega.
Sellises mängus, sellise kaitsega on võimalusi kaks, kas + 30 või - 30. Sel korral läks kahjuks nii.
Lõppskoor 52:81.

Kokkuvõttes kiitis treener Tanel Einaste kogu meeskonda: "Võitluse ja pingutuse eest väärivad poisid hinnet 5. Jah, loomulikult on edaspidi veelgi rohkem töö vaja teha, aga korralik algus on tehtud".
"Saime hulga väärt kogemusi ja kogeda tõelist tipptaset. Nii mõnigi mängija sai indu treeningul rohkem pingutada ja näha, mis on just tema nõgrad kohad, mida parandada"

Einaste oli turniirist ja liigast siiras vaimustuses: "Hea meelega ainult sellisel tasemel mängikski. Mängu tase ja tempo on Eestis harrastatavast mitu sammu ees. Kuigi alustasime turniiri suure ehmatusega, suutsime igas mängus korralikku vastupanu osutada.
Häbisse me kindlasti ei jäänud!
Kahjuks ei luba numbriliselt suured allajäämised, mängu nägematta, anda õiget pilti mängus toimunust!
Enne etappi mõtlesime ja pidasime heaks, kui saame ühe võidu. Nüüd, kui see teine nii valusalt käest läks, jäi see seda enam kripeldama.
Selline rahvusvaheline kogemus on meie liidermängijatele ainuke võimalus arendeda!
Kui trennis kipub siht kaduma ja tundub, et treener lihtsalt nõuab midagi, siis nüüd oli mängumeestel pilt selge, miks ja milleks on vaja tööd teha! Treeneri elu on nüüd järgmised kuud kindlasti lihtsam.
Suur kiitus kogu meeskonnale! Väga hea eel oli näha, et meie liidermängijad saavad hakkama ka kõrges mängus. Robin kandis kogu turniiri vältel liidrikoormat ja Alan toetas meeskonda kapteni sõna ja nõudlikkusega.
Suured tänud Valdole, kes oma ajast minule ja poistele appi tuli!

Uus võimalus ennast proovile panna Euroopa paremikuga avaneb Viimsi poistel juba jaanuari keskpaigas, kui kodusaalis võõrustatakse Euroopa Noorte Korvpalli Liiga U14 turniiri teist etappi.
Ootame kõiki kaasaelama!

KK Viimsi meesknnas osalesid EYBL etapil Szczecinis: Karl Robin Jürjens, Alan Joonatan Rebane, Karl Johan Lips, Magnus Kruusing, Handrik Randveer, Robert Katmann, Ott Sander Kapper, Rauno Meister (Rapla KK), Karl-Gustav Soo (Rapla KK).
Treenrid Tanel Einaste ja Valdo Lips.

Haiguste tõttu puudusid: Arles Egert Lelle, Andi Tali, Roland Rebase.
Kommenteeri
Mängukalender
Korvpalliklubi Viimsi vaba aja tootesari
Begoonia tee 3, Viimsi vald 74001   E-post: kkviimsi@kkviimsi.ee
Registrikood: 80174429   Pangakonto: Swedbank EE642200221020368608
 
   ...