Sinu tellimuskorv on tühi!
   
Registreeru kasutajaks Logi sisse
  Avaleht Sisukaart otsi
Uudised
15.04.2024
Korvpalliklubi Viimsi lapsed- ja noored ning esindusmeeskonna mängijad võtsid enda kanda 12.- ja 13.aprill Viimsi, Viimsi Keskuses toimunud Toidupanga toidukogumispäevad. Kahe päeva sisse mahtunud 13 tunni jooksul ...
Kommenteeri
14.04.2024
Järjekorras teise treeningmängu pidas Viimsi eile kodusaalis Tallinna Kalev/SNABB meeskonna vastu.
Kommenteeri
12.04.2024
Enne aprilli lõpus algavaid Eesti liiga play-off mänge, kus Viimsi läheb veerandfinaalis vastamisi Tartu Ülikool & Maks ja Moorits meeskonnaga, on plaanis pidada kolm kontrollkohtumist-treeningmängu, ...
Kommenteeri

Toetajad:

Uudised Prindi
Korvpalliklubi Viimsi alustas Noorte-Euroliiga hooaega Moskvas (0)
05.11.2010

Hooaja 2010/2011 Euroopa Noorte Korvpalliliiga U15 poiste kõrgema divisjoni esimene etapp toimus 25. kuni 28.november Moskvas, Khimkis. Võõrustajaks Venemaa eliit-korvpallikool, ka suures Euroliigas esindusmeeskonda omav BC Khimki.

Teist hooaega Euroopa Noorte Korvpalliliigas mängiva Korvpalliklubi Viimsi 1996.a.s. poisid olid avaetapil Moskvas kahele võidule lähedal, kuid ometi jäid need vormistamata ja kaotus tuli vastu võtta kõigis 5 mängus.

Kuna Viimsi poisse on selles vanuses vaid 9, tehakse ka sel hooajal koostööd Rapla Korvpallikooliga.

Enam kui 10 riigi osalemisel toimivas liigas on KK Viimsi üks kahest Eesti võistkonnast selle vanuse I divisjonis, ehk 16 parema võistkonna seas. Kokku on osalevaid võistkondi 32.

Eelmisel, oma esimesel, Noorte-Euroliiga hooajal olid Viimsi poisid võidelnud alagrupis välja viienda koha, mis tagaski käesolevaks hooajaks pääsu 16 tugevaima meeskonna sekka.

 

Turniir algas Viimsi poistele juba pühapäeva, 24.novembri õhtul, kui istuti Tallinn-Moskva rongile. Moskvasse saabuti esmaspäeva hommikul. Läbi hommikuste Moskva ummikute viis bussireis Khimki lähistele hotelli, mis Nõukogude Liidu ajal oli kindlasti aastaringseks koduks paljudele tippsportlastele.

Hoolimata reisiväsimustest võesti koheselt taas ette teekond Moskva kesklinna, et näha Punast väljakut ja Kremlit. Kuigi see tähendas esmaspäevasest treeningust loobumist, oli see kindlasti kõigile erakordne elamus.


Etapi esimeses mängus mindi kohe kokku teise Eesti võistkonna, Tiit Soku Korvpallikooliga. Igipõlise rivaali vastu alustati hästi, kuid teise poolaja jooksul vajus kaalukauss T.Soku KK võistkonna suunas. Andes mänguaega kõigile mängijatele tuli lõpuks leppida kaasmaalaste paremusega 30:67. Karl Robin Jürjens tõi 10 punkti ja võttis 8 lauapalli.

 

Teisipäeva õhtul oli vastaseks ukrainlaste SDJSOR No2/Khimik, Odessast. Kui esimene veerand mängust mängiti kui võrdne võrdsega, siis edaspidi võitsid ukrainlased veerandajad 6 kuni 7 punktiga. Lõppskoor 46:67. Karl Robin Jürjens tõi oma võistkonnale 19 punkti ja võttis 6 lauapalli. Karl Johan Lips lisas 11 punkti ja Ken Lill 9 lauapalli.

 

Kolmapäeva hommikul oli vastane taas ukrainast, BC Kraina Basketbolia. Agressiivse maa-ala presingu ja maa-ala kaitse toel mängutempot kontrollinud ukrainlaste mängustiiliga harjumine võttis aega ja vahe kasvas hetkeks koguni 16 punktini. Kaitse ja kiirrünnaku tööle saades spurtisid Viimsi poisid omakorda võites neljanda veerandi. Lõpusireeniks jäid tabloole ukrainlaste edunumbrid 65:72.

Karl Robin Jürjens viskas 19 punkti, võttis 6 lauapalli, tegi 6 vaheltlõiget ja andis 5 resultatiivset söötu. Ken Lill lisad 13 punkti ja 9 lauapalli. Arles Egert Lellelt 11 punkti.

 

Teine mäng kolmapäeva õhtul oli esimene nendest, mis minimaalse vahega 42:44 käest läks. Viimsi jäi esimese poolaja lõpuminutitel 6 punktiga maha, kui eksiti mitme lahtise palli hankimisel. Kuid see tehti tasa teisel poolajal, mil KK Viimsi oli kindlasti tugevam pool. Kahjuks sekkusid mängu sel hekel kohtunikud, tühistades mitu ilmselget korvi viidates jooksule… Lõpusekundeil oli Viimsil võimalus viia mäng lisaajale või võita, kuid kahjuks sel korral väljamängitud kohtadelt sooritatud visked ei tabanud.

Resultatiivseim mängija oli Karl Robin Jürjens 14 punkti ja 8 lauapalliga. Ken Lill lisas 10 punkti ja 11 lauapalli. Karl Johan Lipsult 8 punkti.


Esimese etapi viimane mäng neljapäeval oli kodumeeskonna BC Khimki-ga. Kahjuks oli see teine mäng mis väikese vahega, 77:81 käest läks.

Viimsi poisid alustasid mängu kohe agressivselt võites esimese veerandi 14:10. Kuigi teisel veerandil see hoog rauges ja poolajaks oldi 11 punktiga kaotusseisus, spurditi omakorda taas kolmandal. Resultatiivse ja korviderohke neljanda veerandaja lõpuloterii soosis sel korral võõrustajaid.

Karl Robin Jürjensilt 19 punkti, Karl Johan Lipsult 15, Alan Joonatan Rebaselt ja Rauno Meistrilt 13. Arles Egert Lellelt 9 punkti. Rauno Meister võttis ka 9 lauapalli.

 

Meeskonna peatreener Tanel Einaste: “Hoolimata tühjadest kätest võib poiste mänguga ja kogu turniiriga rahule jääda. Loomulikult on kahju esimese päeva kaotustest, aga seis oli sel hetkel selline. Ei saa ju Moskvas käia Punast väljakut nägemata. Kas ja millal sinna uuesti satume? Muudes mängudes näitasid poisid sisu ja läksime mäng mängult paremaks. Oskust on meeskonnas küllaga. Suurimat heameelt tegigi taas poiste arengus astutud samm edasi. Võitudest jäid sel korral puudu vaid mõned punktid- veidi rohkem õnne ja mõni veidi õiglasem vilepartii…”

 

Esimese etapi tulemused ja tabeliseis peale esimest etappi http://www.neybl.lv/public/?id=100&ln=en

BC Khimki kodulehe kajastus EYBL etapile Moskvas 


EYBL U15 I divisjoni järgmine etapp toimub juba 6. kuni 9.jaanuar Kaunases.

Kommenteeri
Mängukalender
Korvpalliklubi Viimsi vaba aja tootesari
Begoonia tee 3, Viimsi vald 74001   E-post: kkviimsi@kkviimsi.ee
Registrikood: 80174429   Pangakonto: Swedbank EE642200221020368608
 
   ...