Sinu tellimuskorv on tühi!
   
Registreeru kasutajaks Logi sisse
  Avaleht Sisukaart otsi
»  "10 Käsku" noorsportlase vanematele
»  Sportliku ettevalmistuse etappidest
»  Kuidas valida spordijalatseid?
»  Milline on hea meeskonnakaaslane?
Uudised
25.04.2024
Eile alustas Viimsi kolme võiduni peetavaid Eesti meistrivõistluste veerandfinaalmänge Tartus sealse Tartu Ülikool & Maks ja Moorits vastu.
Kommenteeri
24.04.2024
Korvpalli Eesti Meistriliiga veerandfinaalseeria läheme kokku Tartu Ülikool Maks& Mooritsaga. Kuigi põhihooajal jäi mängude seis 0:2 tartlaste kasuks ja hea meelega lükkame favoriidikoorma värske peatreeneri Priit Vene õlgadele, ...
Kommenteeri
23.04.2024
Korvpalliklubi Viimsi neli noortemeeskonda, sh U12, U13, U14 ja U19 poisid läbisid edukalt põhiturniiri ja veerandfinaalid, millega on juba endale kindlustanud koha noorte Eesti Meistrivõistlustel nelja parima ...
Kommenteeri

Toetajad:

"10 Käsku" noorsportlase vanematele Prindi

Originaaltekst: Breakthrough Basketball

Tõlge:Grete Alt

 

 

  1. Toeta ja julgusta oma last, käi võistlustel ning ela kaasa kõigile osavõtjatele, ka vastastele.
  2. Kui laps soovib, leia aeg ja võimalus lapse meelisspordialaga tegelemiseks ka väljaspool treeningaega, aga ära sunni last selleks. Oluline on leida tasakaal soovi ja sundimise vahel, viimane võib tekitada hoopis vastumeelsust ja läbipõlemist.
  3. Säilita külma närvi ja ära karju lapse peale mängu ajal või pärast mängu. Seda isegi siis, kui ta on seda väärt.
  4. Pea meeles, et noorte sport on lastele/noortele mitte täiskasvanutele! Ära võrdle oma last teise mängija või mõne sugulasega, ei heas ega halvas mõttes.
  5. Koduteel väldi kriitikat lapse soorituse, mängu või teiste mängijate suhtes. Lapse soovil võite mängust rääkida, kuid püüa vältida kriitikat.
  6. Too laps õigeaegselt treeningule või võistlustele. Kui ta ei saa osaleda või jääb hiljaks, siis anna sellest esimesel võimalusel treenerile teada.
  7. Ole alati lastele positiivne eeskuju ja väldi kaeblemist või karjumist kohtunike peale. Seda isegi siis, kui nad eksivad või teevad ränga vea. Kui tunned soovi seda käsku eirata, siis tuleta endale meelde, et kohtunikud on tihti vabatahtlikud, teismelised või teevad seda enesekoolituse huvides.
  8. Sa pead mõistma, et kuigi võitmine on tore, siis iga laps valib pigem kaotajameeskonnas mängimise kui pingil istumise. Kõik lapsed vajavad arenguks mänguaega, mitte ainult Sinu laps või parim mängija. Platsil kogutakse kogemusi, lõbutsetakse ja tehakse vigu. Pea meeles, et kõik lapsed arenevad erinevalt. Michael Jordan visati välja Varsity keskkooli tiimist ning Bill Russell oli 11.klassis vaid 175cm pikk!
  9. Ära jaga oma lapsele õpetussõnu ei väljaku äärest ega ka tribüünilt! Kui sul on ettepanekuid, siis teed seda, peale mängu, konkreetsele treenerile. Kui soovid olla abitreener, siis ka selleks on alati võimalus olemas.
  10. Pea meeles - täiskasvanu oled SINA! Käitu vastavalt! Lapsel on palju keerulisem toime tulla kontrolli kaotanud täiskasvanuga kui sinul raevutseva lapsega.

 


 

Mängukalender
Korvpalliklubi Viimsi vaba aja tootesari
Begoonia tee 3, Viimsi vald 74001   E-post: kkviimsi@kkviimsi.ee
Registrikood: 80174429   Pangakonto: Swedbank EE642200221020368608
 
   ...