Sinu tellimuskorv on tühi!
   
Registreeru kasutajaks Logi sisse
  Avaleht Sisukaart otsi
Uudised
28.03.2024
Leia Easter Tournament 2024 ajakavad ja tulemused:
Kommenteeri
27.03.2024
Viimsi noor meeskond võitis Eesti-Läti ühisliigas 6 mängu ning tuli kokkuvõttes 15.kohale. Võtmaks põhiturniiri kokku tegime juttu meeskonna peatreener Valdo Lipsu, katne ...
Kommenteeri
25.03.2024
Easter Tournament osaleja info, kaasa ja meelespea.
Kommenteeri

Toetajad:

Uudised Prindi
Viimsi korvpallurite edukas suvi rahvusvahelisel tasemel (0)
31.08.2015

Korvpalliklubi Viimsi õpilased Sander Raieste ja Henri Sten Vainola esindasid edukalt Eestit, olles oluliseks jõuks Eesti kuni 16.aastaste koondises, kes võitis Euroopa meistrivõistluste B-divisjoni turniiril kuldmedali. Seejuures valiti Raieste kogu turniiri parimaks mängijaks.

Eesti koondis võitis pikal ja raskel, pea kaks nädalat väldanud turniiril, kõik üheksa mängu. Poolfinaalis alistati Slovakkia eakaaslased tulemusega 68-46 ning finaalis võideti Poola poisse 64-56. Finaali resultatiivsem mängija oli KK Viimsi õpilane Sander Raieste 21 punktiga, kes valiti turniiri kõige parimaks mängijaks. Sander on esimene Eesti noorkorvpallur, kes Euroopa meistrivõistlustel on sellise tunnustuse saanud. Eriti muljetavaldav oli kogu turniiri väitel Sanderi visketabavus.

Statisikast nähtub, et Sander tabas turniiril väljakult viskeid 62,9 %-i täpsusega (2-punkti visked 69,6 %-i ja 3-punkti visked 43,8 %-i). Keskmiselt viskas Sander igas mängus 11,9 punkti, olles selle näitajaga Eesti koondise resultatiivsemaks.

Eesti koondise edule andis olulise osa Henri Sten Vainola, kes viskas turniiri jooksul keskmiselt mängus 7,7 punkti ja võttis maha 5,3 lauapalli.

Sander ja Henri Sten alustasid oma korvpalluri teed Viimsis treener Sulev Särekanno käe all. Alates 2012.aastast on Sanderi ja Henri Steni peamiseks treeneriks Korvpalliklubis Viimsi olnud Valdo Lips.

KK Viimsi tegevjuht Tanel Einaste: „Sandri ja Henri Steni saavutused koos koondisega näitavad, et oleme oma treeningtöös õigel teel. Meie üheks eesmärgiks treeningplaanide koostamisel ja elluviimisel ning kogu oma tegevuse arendamisel on aidata poistel, kellel on eeldused ja tahtmine, jõuda rahvusvahelisel tipptasemel korvpalluriteks. Klubi senise, kolmeteist aastase tegevuse käigus oleme järjepidevalt kasvanud nii kvaliteedilt kui ka laste arvu poolest. Loodetavasti saame lähemal ajal koostöös Viimsi Vallavalitsusega oma kvaliteeti veelgi tõsta, kui plaanid uue spordihoone ehitamisega täituvad. Viimane aitaks omakorda alustada tööd tüdrukute korvpalli arendamisega Viimsis. Kuigi tüdrukute soov korvpallitrenni tulla on suur, pole seni baaside puudumise tõttu olnud võimalust seda tüdrukutele pakkuda.“

 

Lisaks Sanderile ja Henri Stenile osales KK Viimsi õpilastest möödunud suvel Eesti noortekoondise ridades Euroopa meistrivõistlustel ka 17.aastane Karl-Joosep Lüüs. Karl-Joosep ei saanud märkimisväärselt koondist aidata, juba esimeses mängus saadud vigastuse tõttu. Olles nö aasta noorem, on Karl-Joosepil võimalus samas vanusegrupis osaleda Euroopa noorte meistrivõistlustel ka järgmisel aastal. Loodetavasti kuluvad siis sellel aastal saadud kogemused marjaks ära.

 

Selleks, et treenerid saaks aidata  õpilasi jõuda rahvusvahelisel tasemel tippu, on klubi järjepidevalt investeerinud treenerite täiendõppesse ja eriti  rahvusvaheliste kogemuste hankimist. Sarnaselt juba mitmele eelnevale aastale, osalesid ka sel suvel KK Viimsi treenerid sellistel koolitustel. Tanel Einaste, Märt Rohlin ja Peep Pelbaum osalesid tõelise „korvpallimaa“ Leedu, korvpallitreenerite liidu poolt korraldatud igaastasel koolitusel Kaunases.

 

Valdo Lips osutus üheks väljavalituks, osalemaks rahvusvahelise korvpalliliidu (FIBA) poolt korraldataval koolitusel, et taotleda rahvusvaheliselt hinnatud kvalifikatsiooni treenerina, nn Fiba Europe Coaching Certificate. Et seda saavutada peavad treenerid osalema kolm suve järjest ühenädalasel koolituse programmis, täitma koolituse ajal nõutavad ülesanded (näiteks ettekanne, näidistreening jms), esitama kodu- ja programmi lõputöö ning sooritama edukalt lõpueksami. Koolitusele saavad kutse maksimaalselt kaks treenerit igast Euroopa riigist, kelle osalemise peab heaks kiitma nii rahuslik- kui ka rahvusvaheline alaliit.

Valdo Lips võttis koolituse kokku järgmiselt: „Olid pingelised ja rasked seitse päeva. Treenerite päevad algasid 8.30 loengu või praktilise treeninguga ning lõppesid k 23.30 pärast Euroopa noorte meistrivõistluste viimast mängu. Seejuures ei vaadatud lihtsalt mänge, vaid igaühele oli antud kindel ülesanne, mille kohta pidi koostama ettekande. Koolituse tasemega jäin väga rahule ning sain palju ideid, kuidas oma klubi ja selle õpilasi aidata, õpetada ja arendada. Koolitusel olid lektoriteks Euroopa tipptreenerid ning vähem oluline ei ole suhete loomine, mis koolitusel osalemisega kaasneb. Osalejateks oli tervelt 68 treenerit 44st erinevast riigist, sh esmakordselt oli osalejaid ka väljastpoolt Euroopat.“

 

Korvpalliklubi Viimsi, koos Kesklinna Korvpalliklubiga, on Tallinna kesklinnas, Pirital, Meriväljal ning kõikjal Viimsis tegustev korvpallikool, moodustades ühtse ligi 350 lapsega klubipüramiidi.

 

www.kkviimsi.ee

www.facebook.com/kkviimsi

Kommenteeri
Mängukalender
Korvpalliklubi Viimsi vaba aja tootesari
Begoonia tee 3, Viimsi vald 74001   E-post: kkviimsi@kkviimsi.ee
Registrikood: 80174429   Pangakonto: Swedbank EE642200221020368608
 
   ...