Sinu tellimuskorv on tühi!
   
Registreeru kasutajaks Logi sisse
  Avaleht Sisukaart otsi
Uudised
17.04.2024
Korvpalliklubi Viimsi viib 10.-14.juuli läbi U12 kuni U17 vanuseklassi poistele mõeldud korvpallilaagri, mille eesmärgiks on pakkuda noorkorvpalluritele võimalust treenida tipptasemel treenerite käe all.
Kommenteeri
15.04.2024
Korvpalliklubi Viimsi lapsed- ja noored ning esindusmeeskonna mängijad võtsid enda kanda 12.- ja 13.aprill Viimsi, Viimsi Keskuses toimunud Toidupanga toidukogumispäevad. Kahe päeva sisse mahtunud 13 tunni jooksul ...
Kommenteeri
14.04.2024
Järjekorras teise treeningmängu pidas Viimsi eile kodusaalis Tallinna Kalev/SNABB meeskonna vastu.
Kommenteeri

Toetajad:

Uudised Prindi
Viimsi Sügisturniir 2008 (6)
18.11.2008
15.-16.november selgitati Viimsi Koolis, kaheteist meeskonna osavõtul, välja järjekorras viienda Viimsi Sügisturniiri võitja. Seekordsest turniirist võtsid lisaks kohalikele noortemeeskondadele osa ka kolm välisvõistkonda Leedust.
Viimsi Sügisturniiri näol on tegu juba traditisoonilise sündmusega, mis pakub igal sügisel väljundit just kõige noorematele kossupoistele. Sel aastal asusid võistlustulle 1998. aastal ja hiljem sündinud poisid.
Turniir on osutunud äärmiselt populaarseks ja nii sportlikult kui ka korralduslikult vägagi kõrgetasemeliseks.
Kahe päeva jooksul toimus 28 haaravat pallilahingut, millest sai osa ligi 150 potentsiaalset tulevikutähte ja millele elasid kaasa fanaatilised poolehoidjad.

Turniirist võtsid osa meeskonnad: Viimsist, Raplast, Pärnust, Keilast, kaks meeskonda Tartust ja kaks meeskonda Tallinnast. Lisaks Eesti poistele saabusid meile korvpallitarkust tooma ja mänguklassi mõõtma külalised "korvpalli riigust" Leedust. Esindatud oli Vilniuse Korvpallikooli I ja II ning Klaipeda meeskonnad.

12 osalevat meeskonda olid jaotatud nelja alagruppi, kus mängiti üheringiline turniir. Alagrupi kaks paremat jätkasid veerandfinaalides. Kolmanda koha saavutanud meeskonnad jäid mängima kohtadele üheksa kuni kaksteist.

A-alagrupi läbis korraldajate rõõmuks täiseduga KK Viimsi meeskond. Seljatades nii H-Spordi , kui ka LHSK eakaaslased. B-, C-, ja D-alagrupid võitsid vastavalt Vilnius BS I, Erkmaa KK I ja Klaipeda meeskonnad. 

Veerandfinaalis kohtusid Viimsi poisid vana rivaali SK Altiusega, kes pidi küll leppima B-alagrupis teise kohaga, kuid kellele ollakse senistes mõõduvõttudes allajäänud vägagi kindlalt ja suureskooriliselt. Seekordne mäng oli teisest puust. Mängides koduseinte toetusel kogu mängu punkt-punkti mängu, tuli alles viimastel minutitel tunnistada vastase paremust.
5.-8.koha mängus mindi vastamisi samuti veeranfinaalis kaotuse kibedust tundma pidanud SK Rim-i poistega. Peale närvilist esimest poolaega meie poiste mäng käivitus ja lõpuvileks olid tablool turvalised 44:27 edunumbrid.
Viienda koha mängus kohtuti pärnakatega KK Pauluse korvpalliklubist. Tegu oli võrdsete heitlusega, mis kulges lahtihüppest lõpuvileni punkt-punkti heitluses, kuid millest õnnestus seekord väljuda poolehoidjate rõõmuks KK Viimsi poistel. Lõppskoor 39:36.

Eelmise aasta turniirivõitu õnnestus kaitsta Erkmaa KK I meeskonnal, kes ei pidanud hoolimata ülipõnevatest ja närvilistest kohtumistest nii poolfinaalis, kui ka finaalis turniiril kaotusekibedust tundma. Läbides oma alagrupi täiseduga võideti järgmisena veerandfinaalis kergelt 63:20 SK Rim. Sealt edasi, aga "kingitusi ei tehtud". Poolfinaalis suudeti tulemusega 45:42 võita SK Altius ja finaalis 42:34 Vilnius BS I meeskond.Tasuks teenitult ka 2008 aasta turniiri võidukarikas ja kuldmedalid.
Nii finaali kui kahjuks ka kogu turniiri varjutas Vilniuse treeenri ebaväärikas  ja -sportlik käitumine. Alagrupimängul saalist eemalamine kulmineerus finaalis, kus treener süüdistas alusetult kohtunikke ja keeldudes minut enne normaalaja lõppu mängu jätkamast. Finaal oli finaali vääriline mõlemapoolsete võimalustega. Kohtunikuks endine tuntud keskmängija Viktor Viktorov.
Kolmanda koha medald jäid samuti Eestisse, kui SK Altius suutis ülemängida Klaipeda meeskonna 29:25.

Turniiri lõplik paremusjärjestus:
I koht: Erkmaa KK I
II koht: Vilnius BS I (Leedu)
III koht: SK Altius
IV koht: Klaipeda (Leedu)
5.koht: KK Viimsi
6.koht: KK Paulus
7.koht: H-Sport
8.koht: SK Rim
9.koht: Erkmaa KK II
10.koht: Vilnius BS II (Leedu)
11.koht: Rapla KK
12.koht: LHSK

Autasustati kõiki noori mängumehi hoolimata, mis koha nad turniiril saavutasid. Kolme parimat meeskonda autasustati lisaks medalite ja karikatega.
Autasud andis üle Korvpalliklubi Viimsi juhatuse esimees ja Sportland International Grupi juhatuse liige, endine Eesti tippmängija Anti Kalle.

Viimsi Sügisturniir 2008 pildigalerii
Kõikide mängude tulemused

Korraldajad said turniiri läbiviimise osas erakordselt palju positiivset tagasisidet ja soovitusi järgmistel aastatel turniiri veelgi laiendada, olgu see siis osalevate meeskondade arvu suurandmise või korraldades turniiri mitmele vanuseklassile.

Viimsi  Sügisturniiri korraldusmeeskond tänab kõiki osalejaid, poolehoidjaid ja toetajaid!

Viimsi Sügisturniir 2008 toetajad: VIIMSI VALD, NIKE, SPORTLAND
Külalised majutas ja toitlustas hotell Athena.

Viimsi Sügisturniir kajastus muudes allikates:
Tartu Postimees
Basket.ee
Kommenteeri
Mängukalender
Korvpalliklubi Viimsi vaba aja tootesari
Begoonia tee 3, Viimsi vald 74001   E-post: kkviimsi@kkviimsi.ee
Registrikood: 80174429   Pangakonto: Swedbank EE642200221020368608
 
   ...