Sinu tellimuskorv on tühi!
   
Registreeru kasutajaks Logi sisse
  Avaleht Sisukaart otsi
Uudised
23.04.2024
Korvpalliklubi Viimsi neli noortemeeskonda, sh U12, U13, U14 ja U19 poisid läbisid edukalt põhiturniiri ja veerandfinaalid, millega on juba endale kindlustanud koha noorte Eesti Meistrivõistlustel nelja parima ...
Kommenteeri
22.04.2024
Koolivaheajal, 20.aprill 2024.a kuni 28.aprill 2024. a, toimuvad treeningud muutunud treeningplaani alusel.
Kommenteeri
22.04.2024
Korvpalli Eesti Meistriliiga veerandfinaalseeria läheme kokku Tartu Ülikool Maks& Mooritsaga. Kuigi põhihooajal jäi mängude seis 0:2 tartlaste kasuks ja hea meelega lükkame favoriidikoorma värske peatreeneri Priit Vene õlgadele, ...
Kommenteeri

Toetajad:

Uudised Prindi
MEIE: Valdo (0)
30.04.2018

Valdo Lips: "Treenerina soovi aidata õpilasel jõuda oma võimete tippu – olgu see tipp siis, kas amatöör- või Euroliiga." 

MIKS KORVPALL?

Eks ma olin lapsena suur spordisõber ning sai vaadatud kõiki spordialasid. Isa kõrvalt, kes oli väga suur spordihuviline, see spordipisik eelkõige alguse sai. Sportmängud köitsid aga kõige rohkem. Mängitud sai kõiki sportmänge – jäähokit, kossu, jalkat, võrku - “hoovispordina” ka pärast seda kui regulaarselt juba trennis käima hakkasin. Kuni 5.-klassini käisin jalgpalli ja korvpalli trennis paralleelselt. Jalgpallis mängisin legendaarse treeneri Roman Ubakivi käe all Lõvides. 12-aastaselt tuli kahe spordiala vahel valik langetada ning ju ikka korvpall meeldis juba siis rohkem.

 

PÕHIMÕTTED TREENERINA?

Treenerina tahan olla süsteemne, arvestades samal ajal võimalikult palju õpilase ja mängija individuaalset võimekust ja andekust, et aidata õpilasel jõuda oma võimete tippu – olgu see tipp siis kas amatöör- või Euroliiga.

Süsteemsuse all pean eelkõige silmas seda, et laste ja noorte treeningprotsess tuleb üles ehitada eesmärgiga olla oma võimete tipus täiskasvanuna. Selleks on vaja arvestada inimese füsioloogiat, st igas vanusegrupis tuleb treenida eelkõige neid füüsilisi ja vaimseid võimeid, mida selles vanuses on võimalik kõige paremini arendada. Sellest põhimõttest tuleb noorte treenimisel lähtuda, vaatamata sellele, et ajutiselt võib see korvpalliväljakul tagasilööke anda. Võita tuleb täiskasvanuna, mitte lapsena.

 

TÖÖD JA HOBID?

Vabal ajal tahan ise vähemalt kolm korda nädalas enda vormis hoidmiseks ise trenni jõuda – käin jooksmas ja teen jõusaalis jõudu. Muudeks hobideks väga aega ei jää. Eelkõige vaatan vabal ajal telekat või loen, mõnikord jõuan ka kinno.

Olen lõpetanud õigusteaduskonna ning töötanud kohtunikuna Harju Maakohtus ja Tallinna Ringkonnakohtus. Advokaadina olen töötanud alates 2006.aastast. Praegu olen väikese koormusega juhatuse liikmena tegev ka Advokaadibüroos Valdo Lips.

 

KUIDAS VIIMSISSE JÕUDSID? 

Pärast korvpalluri karjääri lõppu olin mitu aastat korvpallist täiesti eemal. Minu poeg Karl Johan Lips otsustas 9-aastaselt korvpalli trenni minna ning siis hakkasin jälle läbi tema treeningute korvpalli vastu huvi tundma. Pakkusin ennast treener Tanelile abitreeneriks appi ning mõne aasta pärast oli kirg korvpalli vastu tagasi ning Tanel tegi mulle juba ettepaneku üks treeningrühm treenimiseks võtta. Nii see ratas jälle veerema hakkas ning nüüd olen päevast-päeva korvpalli asja Viimsis ajamas.

 

www.kkviimsi.ee / www.kesklinnakk.ee

FB/kkviimsi / FB/kesklinnakk

IG/kkviimsikesklinnakk

Kommenteeri
Mängukalender
Korvpalliklubi Viimsi vaba aja tootesari
Begoonia tee 3, Viimsi vald 74001   E-post: kkviimsi@kkviimsi.ee
Registrikood: 80174429   Pangakonto: Swedbank EE642200221020368608
 
   ...