Sinu tellimuskorv on tühi!
   
Registreeru kasutajaks Logi sisse
  Avaleht Sisukaart otsi
Uudised
17.04.2024
Korvpalliklubi Viimsi viib 10.-14.juuli läbi U12 kuni U17 vanuseklassi poistele mõeldud korvpallilaagri, mille eesmärgiks on pakkuda noorkorvpalluritele võimalust treenida tipptasemel treenerite käe all.
Kommenteeri
15.04.2024
Korvpalliklubi Viimsi lapsed- ja noored ning esindusmeeskonna mängijad võtsid enda kanda 12.- ja 13.aprill Viimsi, Viimsi Keskuses toimunud Toidupanga toidukogumispäevad. Kahe päeva sisse mahtunud 13 tunni jooksul ...
Kommenteeri
14.04.2024
Järjekorras teise treeningmängu pidas Viimsi eile kodusaalis Tallinna Kalev/SNABB meeskonna vastu.
Kommenteeri

Toetajad:

Uudised Prindi
Fiba Europe Coaching Certificate (0)
24.10.2009
» FECC 2009-2011 Eesti esindus. Janne Rits, Tanel Einaste, Märt Raam
Korvpalliklubi Viimsi treener Tanel Einaste osaleb Rahvusvahelise Korvpalliliidu (FIBA) üleeuroopalises koolitusprogrammis Fiba Europe Coaching Certificate (FECC).

FECC näol on tegemist kolmeaastase projektiga, kus 60 treenerit kõikjal Euroopast, igal aastal, seitsme päeva jooksul, lisaks loengute kuulamisele, vaatavad ja võtavad osa  ka näidistreeningutest ning sooritavad iseseisvaid töid Euroopa ja maailma juhtivate treenerite ning spetsialistide juhendamisel.

Kogu FECC projekti mentoriks on maailmakuulus treener Svetsislav Pesic, kelle auhinnakapis on nii Euroopa- kui ka Maailmameistritiitlid ning ka Euroliiga karikas.

Koos treener Pesiciga, jagasid sel aastal oma kogemusi ja teadmisi kolleegidele: Nihat Izic (Serbia), Rutenis Paulauskas (Leedu), Rob Meurs (Holland), Sasa Jakovlevic (Serbia) ja Janez Dvaric (Sloveenia).


Lisaks tavapärasele õppetööle loenguruumis ja pallisaalis, on koolituse üheks suurepäraseks lisaväärtuseks võimalus kaasaelada ning jälgida korvpalli ja mängijate arengut igal aastal vastavalt ühel noorte suurturniiril, vastavalt U16, U18 või U20 Euroopa Meistrivõistluste finaalturniiril.


Käesoleval aastal startinute näol on tegu FECC teise „lennuga”. 2007 aastal alustas ja 2009.aastal lõpetas ning eduka eksami korral pälvisid ka FIBA rahvusvahelise treeneritunnistused esimesed vastava programmi vilistlased.

FECC teises lennus täiendavad oma teadmisi lisaks KK Viimsi treenr Tanelile Eesti treeneritest ka Märt Raam (Rakvere Spordikool) ja Janne Rits (BC Star).

Esimeses FECC lennus osalesid ning sooritasid edukalt ka eksami Eesti treenerid Rait Käbin (KK Pärnu), Alar Varrak (Audentes, Kalev/Cramo) ja Indrek Ruut (KK Rapla). Seega peaks kolme aasta pärast olema Eestis juba kuus tänapäevase korvpallihariduse, aga just silmaringi ja mõtlemisega korvpallitreenerit.


FECC teise lennu, käesoleva aasta koolitus ja ka U16 noortmeeste Euroopa Meistrivõistluste finaalturniir toimus Kaunases, Leedus, 9. kuni 17.august.

Seitse pikka päeva täis korvpalli, mis venisid tihti isegi 16 tunni pikkuseks, andsid kõikidele osalejatele väga tugevad teoreetilised ja ka praktilised teadmised, mida ja kuidas teha arendamaks noori mängijaid oma kodumaal.

Suurimaks sõnumiks, mis treeneritele kaasa anti võib pidada- arendage mängijat, mitte ärge otsige lihtsamat võitu taktikast.

S.Pesic „ Taktikaga võidetakse mõni mäng, heade põhioskustega kogu kärjäär!”

Kasulikuks võib pidada toimunud „vestlusringe”, kus treenerid said omavahel esitada küsimusi ning vahetada mõtteid.

Suures plaanis ei „leiutatud jalgratast” üheski valdkonnas, aga pühendumus käsikäes nõudlikkusega, on need asjad mis eristavad halba heast ja head suurepärasest. Kõikidel treeneritel avanes võimalus täiendada oma harjutusvara, aga eeskätt saada teadmisi, mis oskusi ja omadusi mingis vanuses arendada ning märgata hädavajalikke pisi detaile ka üldiselt kõigile teada küsimustes.

Eesti treenereid tegi enim kurvaks süsteemitus, mis meie korvpallis ja mängijate arendamises toimub ning mille vilju me täna rahvuskoondise mängu ja mängijate juures näeme. Muu maailm on metoodikas, mängijate arendamises ja korvpalli mängustiilis meist valgusaasta kugusel ees.

See on mõttekoht siinkohal nii meie treeneritele, ametnikele kui ka mängijatele.

S.Pesic „ Sa ei pea tegema mis sulle meeldib, aga see mis sa teed peab sulle meeldima!”.


Olles siiralt vaimustunud nähtust ja kogetust, hindab Tanel programmi hindega "5+" ja oodates juba huviga järgmisi õppepäevi. „See on suurepärane võimalus ennast täiendada värskeima teabega ja näha noorte tipp-korvpalli, istudes siin oma konnatiigis, ei ole arengut loota. Korvpall meil ja mujal on nagu kaks erinevat mängu täna".


Tõstes sel aastal oma kutsekvalifikatiooni Korvpallitreener  II astmelt Korvpallitreener III-le, osaledes selleks Tallinna Ülikooli loengutes, osavõttes igaastaselt Eesti Korvpallitreenerite Liidu seminaridest Kuremaal, külastades 2008.aastal Belgradi treenerite seminari Serbias ning osaledes nüüd FECC programmis, on Tanel Einaste viimastel aastatel üks enim koolitusi läbinud korvpallitreener Eestis.

Kommenteeri
Mängukalender
Korvpalliklubi Viimsi vaba aja tootesari
Begoonia tee 3, Viimsi vald 74001   E-post: kkviimsi@kkviimsi.ee
Registrikood: 80174429   Pangakonto: Swedbank EE642200221020368608
 
   ...