Sinu tellimuskorv on tühi!
   
Registreeru kasutajaks Logi sisse
  Avaleht Sisukaart otsi
Uudised
18.03.2024
Kahemängulisel turneel Ventspilsis ja Liepajas pidid viimsilased reedel tunnistama Ventspilsi paremust  90:97  kuid ...
Kommenteeri
13.03.2024
Easter Tournament osaleja info, kaasa ja meelespea.
Kommenteeri
13.03.2024
Neljapäeval siirdub meie esindusmeeskond kahemängulisele Läti turneele, kus kohtutakse esmalt reedel BK Ventspilsi ja laupäeval BK Liepajaga. Mänge on võimalik vaadata
Kommenteeri

Toetajad:

Uudised Prindi
Viimsi meeskond alustab uuel hooajal mängimist korvpalli Eesti meistriliigas (0)
09.07.2021

Täna toimus Sportland Viimsi esinduskaupluse pressikonverents, kus lõppenud hooaja esiliiga meister Korvpalliklubi Viimsi andis teada, et osaleb uuel hooajal korvpalli Eesti meistriliigas ning Eesti-Läti ühisliigas.

Lugu, mis kulmineerub Viimsi esindusmeekonna meistriliigasse jõudmisega, algas 19 aastat tagasi, kui Viimsisse toodi laste ja noorte korvpall. Loogilise jätku sai areng viis aastat tagasi, kui Viimsi korvpall sisenes täiskasvanute liigasse tulles kohe esimesel hooajal teise liiga võitjaks, tagades sellega pääsu aste kõrgemale, ehk esiliigasse. Tänavu kevadel võitis KK Viimsi/Noto korvpalli Eesti esiliiga ning avas sellega tee meistriliigasse.

„Möödunud kahel, koroonapiirangutest häiritud, hooajal näitas meie meeskond suurepärast tegutsemist ja meelekindlust saavutades esiliiga võidu. See on tugev vundament, mille pealt edasi minna. Teeme väga suure kummarduse nendele, kes andsid oma panuse meeskonna arengusse nii, et nüüd helendab Viimsi ees meistriliiga uks,“ ütles klubi üks asutajaliige ja tegevjuht Tanel Einaste.

Einaste rõhutas, et meistriliigasse jõudmine on oluline samm klubi ajaloos, kuid see ei ole olnud eesmärk omaette. „Meistriliigasse jõudmine on meile tööriist klubi arendamisel, noortepüramiidi tipp ja pikendus. Sellega saame pakkuda kogukonna mängijatele võimalust astuda oma kärjääris järgmine samm siin Viimsis ja pakkuda viimsilastele kõrgel tasemel sportlikku meelelahutust,“ sõnas Einaste.

KK Viimsile omaselt ei lähe klubi uuele tasemele ainult mängima, vaid soovib saavutada maksimaalset tulemust. „Eesmärgiks on komplekteerida selline meeskond, kellega mängida medalitele,“ kinnitas esindusmeeskonna peatreenerina jätkav Valdo Lips. Tema kõrval istuvad juhendajate pingile möödunud hooaegadel võistkonna kaptenina tegutsenud Kristjan Evart, Tony Liivak ja kehalise ettevalmistuse treener Asko Meiner.

Milline täpselt saab olema meeskonna koosseis mängijate poolelt on veel vara öelda, kuid Lipsu sõnul loodetakse, et senine tuumik jätkab. Vajadusel ollakse valmis tiimi täiendama ka välismängijatega.

Ametliku avalduse meistriliiga ja Eesti-Läti ühisliigaga liitumiseks teeb klubi esmaspäeval, 12. juulil ning Eesti korvpalliliit kinnitab otsuse 15. juulil. „Meistriliiga koht on KK Viimsi poolt auga sportlikult välja teenitud. KK Viimsi tegevus vastab 100% Eesti korvpalliliidu strateegilistele eesmärkidele ning klubis on hästi toimiv organisatsioon,“ märkis Eesti korvpalliliidu peasekretär Keio Kuhi.

Korvpalliklubi Viimsi uuele tasemel jõudmine on ka Viimsi valla jaoks suur samm ning kindlasti aitab see kaasa trendile, et järjest rohkem lapsi, noori ja täiskasvanuid leiab tee spordi juurde. „Viimase aasta jooksul on vallas spordiga tegelejaid juurde tulnud igal alal, seal hulgas korvpallis. Kuna eeskuju on nakkav, siis tänu KK Viimsi meistriliigasse jõudmisele saab see suund loodetavasti veelgi hoogu juurde,“ ütles vallavanem Illar Lemetti.

Abivallavanem Annika Vaikla on veendunud, et Viimsi nimi tõuseb spordimaailmas senisest veelgi rohkem esile. „Kindlasti lähen ka ise rohkem saali Viimsi meeskonnale kaasa elama ning võtan lapsed kaasa. Mul on väga hea meel, et meil on sellised eeskujud ning Viimsi sport õitseb. Ootame meeskonnalt edukaid mänge ning võimalust seda kõike üheskoos nautida,“ ütles ta. 

 

Ürituse käigus pikendas klubi koostöölepinguid suurtoetajate Nike, Sportlandi ja Fifaaga.

 

VAATA!

  • Pressikonverents täispikkuses SIIN
  • Fotogalerii SIIN
  • Delfi: “Eesti korvpalli meistriliigaga liitub uus klubi” SIIN
  • Delfi: intervjuu Einastega SIIN
  • Delfi: intervjuu Lipsuga SIIN

 

www.kkviimsi.ee / www.kesklinnakk.ee

FB/kkviimsi / FB/kesklinnakk

IG/kkviimsikesklinnakk

YT/kkiimsi

Kommenteeri
Mängukalender
Korvpalliklubi Viimsi vaba aja tootesari
Begoonia tee 3, Viimsi vald 74001   E-post: kkviimsi@kkviimsi.ee
Registrikood: 80174429   Pangakonto: Swedbank EE642200221020368608
 
   ...