Sinu tellimuskorv on tühi!
   
Registreeru kasutajaks Logi sisse
  Avaleht Sisukaart otsi
Uudised
17.04.2024
Korvpalliklubi Viimsi viib 10.-14.juuli läbi U12 kuni U17 vanuseklassi poistele mõeldud korvpallilaagri, mille eesmärgiks on pakkuda noorkorvpalluritele võimalust treenida tipptasemel treenerite käe all.
Kommenteeri
15.04.2024
Korvpalliklubi Viimsi lapsed- ja noored ning esindusmeeskonna mängijad võtsid enda kanda 12.- ja 13.aprill Viimsi, Viimsi Keskuses toimunud Toidupanga toidukogumispäevad. Kahe päeva sisse mahtunud 13 tunni jooksul ...
Kommenteeri
14.04.2024
Järjekorras teise treeningmängu pidas Viimsi eile kodusaalis Tallinna Kalev/SNABB meeskonna vastu.
Kommenteeri

Toetajad:

Uudised Prindi
Noor Eesti korvpallitalent läbis Hispaanias testiperioodi (0)
06.03.2012
» Karl Robin Jürjes, Sevilla Cajasol treeningvormis
Korvpalliklubi Viimsi õpilane Karl Robin Jürjens käis koos treeneri Tanel Einastega märtsi alguses testimisel Hispaania korvpalliklubis Sevilla Cajasol, kus Eesti U16 vanuseklassi korvpallikoondise liider jättis klubile hea mulje.
Jürjens osales oma testiperioodil Einaste sõnul nii U16 meeskonna treeningutel kuid sai kätt proovida ka U18 meeskonna juures. Hommikuti olid individuaalsed trennid kolme palluri osavõtul ning õhtuti peeti meeskondlik pallitrenn.

Cajasoli U16 võistkonnas on võõrmängijatest esindatud ukrainlane (196 cm, nr.1), bosnialane (200, nr 2/3), montenegrolane (200) ning klubis treenib näiteks ka 211 cm pikkune lätlane, kes mängib viskava tagamehe positsiooni ehk number "kahte".

"Kujud on korralikud ja tööd tehakse hästi," sõnas Einaste ERR-i spordiportaalile. "Kohalikud pole küll mingid ürgtalendid, kuid on äärmiselt agressiivsed ja füüsiliselt tugevad," lisas Viimsi treener ja arvas, et Eesti võistkondadel Sevilla noortetiimi vastu võiduvõimalust kindlasti poleks.

Terviseuuringul

Sevilla U18 meeskond mängib riigi 4. liigas ning tööd tehakse noormeestega juba professionaalsel tasemel, kui koolis käivatel kohalikel poistel on õhtul näiteks 1-1,5 tundi jõusaali ja veel 2 tunnine pallitrenn. Välismaalastel aga hommikune individuaalne treening (1h) ning 3 tundi Hispaania keele õppimist + õhtul jõusaal ja meeskonna treening. Teisel aastal lähevad ka välismaalased kohalikku kooli.

"Kõik jõuavad ja ei otsita mingeid vabandusi," kinnitas Einaste, et Eestis toimuvaga on treeningtöös suur erinevus. "Trenni intensiivsus on väga karm ja kui mõni võõramaalane ei pinguta, siis võetakse kohe klubist kõne noormehe agendile ja uuritakse, milles on probleem."

Eesti selle vanuseklassi ühel parimal mängijal õnnestus treeningutel Sevilla meeskonda kenasti sisse sulanduda ja testiperiood sõnus treeneri sõnul väga hästi. Einaste sõnul oli klubi spordidirektor eestlase esitusega rahul ning klubi esindajatega jäi suusõnaline jutt, et varsti võetakse uuesti ühendust. "Karl-Robin vastas igati sellele tasemel ja nüüd jääb ainult oodata. Sportlikus mõttes tegi ta kõik ära," kommenteeris Einaste.

Sevilla Cajasoli spordidirektor käis ise oma silmaga Jürjensit vaatamas jaanuaris toimunud Balti mere karikaturniiril, kus eestlane kogus kolme mänguga keskmiselt 11,3 punkti, hankis 2,3 lauapalli ning tegi ühe vaheltlõike.

Siim Semiskar
ERR Sport
Kommenteeri
Mängukalender
Korvpalliklubi Viimsi vaba aja tootesari
Begoonia tee 3, Viimsi vald 74001   E-post: kkviimsi@kkviimsi.ee
Registrikood: 80174429   Pangakonto: Swedbank EE642200221020368608
 
   ...